Παιδική Κακοποίηση

Στα γραφεία ιδιωτικής έρευνας – ντετέκτιβ Mega Group είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα παιδικής κακοποίησης. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, γνωστός πανελλήνιος οργανισμός προστασίας κακοποιημένων παιδιών κατέγραψε αύξηση κατά 66% στις καταγγελίες παιδικής κακοποίησης στη χώρα μας, το έτος 2013, σε σχέση με το 2012. Οι περιπτώσεις που καταγγέλλονται οδηγούνται στον εισαγγελέα, ο οποίος κρίνει τη μεταφορά του παιδιού σε νοσοκομείο και κατόπιν σε ειδικό χώρο φιλοξενίας κακοποιημένων παιδιών.

Ο θύτης στο φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης αποτελεί συνήθως μέλος της οικογένειας στην οποία ανήκει το παιδί, ή στο άμεσο οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον του. Σε πολλές περιπτώσεις ο δράστης ανήκει στο σχολικό περιβάλλον, ενώ σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, μπορεί ο θύτης να είναι και ο ίδιος ανήλικος .

Τα ζητήματα παιδικής κακοποίησης τα διαχειριζόμαστε με ιδιαίτερο τρόπο στη Mega Group. Ειδικοί παιδοψυχολόγοι φροντίζουν να βοηθήσουν το παιδί να καταλάβει ότι δεν έχει κάνει κάτι κακό και να μπορέσει να δώσει τα απαραίτητα στοιχεία για να εντοπιστεί η ταυτότητα του δράστη και να σχηματιστεί και νομικά υπόθεση εναντίον του.

Στη Mega Group διαθέτουμε έμπειρο προσωπικό που μπορεί να μιλήσει με τους ενδιαφερόμενους ενήλικες που ανησυχούν ότι το παιδί πέφτει θύμα κακοποίησης ώστε να διώξουμε τυχόν ανησυχίες ή να ξεκινήσουμε έρευνα για αποδεικτικά στοιχεία.