Σεξουαλική Κακοποίηση

Το φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης παρουσιάζει μεγάλη αύξηση τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας με θύματα τόσο γυναίκες όσο και άνδρες. Το φαινόμενο παρατηρείται συνήθως μεταξύ συντρόφων, αλλά και ατόμων της οικογενείας, ενώ πολλά περιστατικά έχουν καταγραφεί στο χώρο εργασίας.

Το ιδιωτικό γραφείο έρευνας Mega Group μετρά έναν σημαντικό αριθμό υποθέσεων που αφορούν στη σεξουαλική κακοποίηση, γι’αυτό και μπορούμε να χειριστούμε κάθε υπόθεση, όσο ιδιαίτερη και δύσκολη φαίνεται να είναι αρχικά.

Στη Mega Group αναλαμβάνουμε να συζητήσουμε με το θύμα, με παρουσία έμπειρου ψυχολόγου, και να το καθοδηγήσουμε σωστά ώστε να λάβει την απαραίτητη βοήθεια που απαιτείται σε αυτές τις συνθήκες. Επίσης, συνεργαζόμαστε με ιατρικό προσωπικό που παρέχει τις πρώτες βοήθειες στο θύμα, και το καθοδηγεί στις ιατρικές εξετάσεις που ενδεχομένως χρειάζεται.

Παράλληλα, οργανώνουμε συγκεκριμένο πλάνο δράσης με αποδεικτικά στοιχεία αλλά και background έρευνα στο προφίλ του θύτη, για να ελέγξουμε το παρελθόν του και να συλλέξουμε περισσότερα στοιχεία που θα ενισχύσουν την υπόθεση του θύματος στο δικαστήριο. Ακόμα, διαθέτουμε στελέχη από τον κλάδο της Νομικής, τα οποία μπορούν να δώσουν νομικές συμβουλές για υποθέσεις που αφορούν στη σεξουαλική κακοποίηση και να τροφοδοτήσουν το θύμα με πληροφορίες για τον καλύτερο δυνατό τρόπο χειρισμού του ζητήματος.